toukokuuta 26, 2014

Turku


Viime torstaina tosiaan matkasin tsugu-tsugulla Turkuun perjantain pääsykoetta varten! Olipas jänskää, en ole junalla juurikaan liikkunut, varsinkaan yksin, mutta se osoittautui helpommaksi kuin uskoinkaan. Oishan se ollut vähän noloa eksyä Karjaan juna-asemalla, jossa on ehkä kolme matkustajajunien raidetta. Men jag klarade mig bra ;)

Turussa oli kuuma. Olen ahkerasti rasvaillut kaikkia palaneita alueita ja toivonut, että punoitus ehti laantua lauantaihin mennessä. Lisäksi tennarit hiersi vasemman jalan pahasti. Muuten oli hauska reissu! Torstaina tuntui siltä, että ei yhtään kiinnosta edes mennä pääsykokeeseen. Aamulla kuitenkin sain itseni ylös ja kohti yliopistoa (jossa oli suorastaan maaginen tunnelma - tunsin tieteen ilmassa). Aika pian kokeen alkamisen jälkeen huomasin, että turha reissu tuli tehtyä.

Tiedätte varmasti jokainen sen tunteen, kun koe menee huonosti? Ei "apua, mun essee oli vaan kolme sivua pitkä ja unohdin yhen käsitteen, saan vaan 9½!" -tavalla vaan sillee oikeesti huonosti, että et oikeastaan tiedä  mitään kunnolla ja kesken kokeen tekisi vaan mieli alkaa nauraa omalle osaamattomuudelleen. Nyt kävi just noin. 

En ole erityisen pettynyt kokeeseen, mutta jossittelen, että jos kokeessa olisi oikeasti kysytty jotain siitä pääsykoekirjasta, olisinkohan osannut? Tiedän, että maantieteeseen kuuluu muutakin kuin maanjäristykset ja sateen synty, mutta koko kokeessa ei ollut varsinaisesti mitään siitä Maailman tila -opuksesta. Kaiken lisäksi kolmasosa kokeesta oli vahvasti paikkatietoaiheista, jota ei edes kunnolla käyty läpi lukiossa. Huonoa tuuria ehkä, ja saahan yliopisto toki tehdä ihan millaisen kokeen tykkäävätkin, mutta olin odottanut edellisvuosien kokeiden perusteella jotain ihan erilaista. Nyt voin melkeinpä sanoa, että olisin pärjännyt ihan yhtä huonosti tai hyvin, vaikka en olisi koko Maailman tilaa lukenutkaan. Mutta ainakin se on ohi nyt, ensi vuonna ehkä uudestaan! Vielä ruotsin pääsykoe edessä viikon päästä.


Hello! Last week I visited Turku, because of the entrance exam. That didn't go so well, but at least it is over now. My expectations weren't high so I'm not even disappointed. 

Anyway, graduation day gets closer and closer! I've been planning  a real lifestyle change and I'm already starting it - no candy, ice cream or anything before Saturday. The official start is next week, and I'm also going to post about it later! 

Mites muiden pääsykokeet tai muut jatkosuunnitelmat? 

1 kommentti :

  1. Mun koe oli todella vaikea ja jäin 8 pisteen päähän sisäänpääsypistemäärästä <3 :D Mut hei, lohduttaudu sillä, että jos se oli sun mielestä vaikea niin oli todennäköisesti muidenkin mielestä!

    ps. Kannattaa hankkia after sun-voide, auttaa joskus vähentämään punoisuutta yms, kun on palanu :) Ihan tavallinen kosteusrasvakin auttaa!

    VastaaPoista