heinäkuuta 10, 2014

Yliopistoon!

Tämän viikon suuri ilonaihe: pääsin yliopistoon lukemaan ruotsia! Maanantaina heti aamulla herättyäni menin yliopiston sivuille katsomaan, jospa näkyisi tuloksia. Ja bongasin itseni nimilistalta. Tunnelma oli yllättynyt, shokeeraava ja riemastunut! Vaikka tiesinkin jo etukäteen viettäväni välivuoden, nyt on paikka jo takataskussa ja ensi kevät sujuu ilman yhteishakua ja pääsykokeisiin lukemisen yrittämistä. 

Olen kuullut kysymyksiä tulevasta ammatistani, enkä todellakaan tiedä sitä vielä itsekään. En osaa ajatella itseäni opettajana ja tulkin ura vaatii tajuttoman nopeaa ja sukkelaa kielitajua.( Espanjanopettajani sanoin, sellainen ihminen tulee lukiolaisissa vastaan noin kerran neljässä vuodessa) Yliopisto on täynnä potentiaalisia sivuaineita ja tämän välivuoden aikana aion ehkäpä kurkistaa avoimen yliopiston puolellekin. Seriously, oli tosi vaikeaa päättää mihin hakee, kun on kiinnostusta moneen juttuun. Onneksi on kansanopistot ja muut paikat, joissa voi kokeilla kaikenlaista!


Sitten elämäntapamuutokseen: makeanhimon kanssa kamppaileminen on aivan tuskallista suorastaan. Tänään sorruin.... Töissä olen syönyt aika paljon rahkoja ja jättänyt pasteijat ja pullat pois. Olen huomaamattani yrittänyt korvata herkkuja herkkujuomilla. Limupulloja on kerääntynyt liikaa viimeisen viikon aikana, mistä muistuttikin särkevä hammas yhtenä aamuna. Huomenna ennen töitä pilkon valmiiksi kurkkua, kukkakaalia, paprikaa ja otan rahkan ja vesipullon. Valoa kohti siis, hiljalleen. Täytyy postata myöhemmin hyviä eväsideoita!

Ja mitäs muuta? Tiistaina Matias tuli hakemaan mut Lohjalta, käytiin hakemassa sille isompi tietokoneen näyttö ja vietettiin sen kämpässä True Blood -iltaa. Keskiviikkona kokkailin ja siivosin ja luin matka-juttuja, ja kun herra kotiutui töistä, lähdettiin käymään Isossa Omenassa (frozen yoghurttia mun opiskelupaikan kunniaksi) ja ehdittiiin vielä pyörähtää merenrannassa kävelemässä. Paluumatkalla ajettiin Westendin halki, olipa koreita pytinkejä! Tuli niin köyhä olo niiden keskellä... Katoin huvikseni netistä alueen vuokratasoa. Se on hyvin korkea. 

1 kommentti :

  1. Hei vinkkinä sulle, että kannattaa syödä marjoja ja hedelmiä makeanhimoon :) Varsinkin tähän aikaan vuodesta! Mä syön kans välillä Skyr uuniomenaproteiinirahkaa (oikeasti kannattaa kokeilla, ja muitakin makuja) pikkunälkään ja makeanhimoon. Ostan kans välillä niitä sellasia "hedelmätiivistyksiä" eli juotavia, joissa on pelkkää hedelmiä eikä lisättyjä sokereita. Et varmaankaan tajunnu mitä tarkoitan.. Ehkä postaan blogiin jokun kuvan lähiaikoina, kun just ostin tänään Siwasta sellasen pullon :)

    Tsemiä ja hirmuisesti onnea yliopistoon pääsemisen johdosta! Onnekas olet :)

    VastaaPoista