kesäkuuta 05, 2014

Rahankäyttöasiaa ja ostoslista

Valmistujaiset veivät minut tilaan, jossa toivottavasti tulen olemaan jatkossa useammin ja säännöllisemmin: minulla on rahaa. Ei miljoonia, mutta sen verran, että muutamaan tarpeelliseen suurempaan hankintaan on varaa (mikä on opintotuella sinnitellyn kevään jälkeen erittäin tervetullut tilanne). Ongelmana on vain ratkaista asioiden tärkeysjärjestys.

Olen huono rahankäyttäjä. Jokainen minut vähän paremmin tunteva tietään, miten helposti rahaa liukenee pieniin ja turhiin ostoksiin. Nyt kuitenkin aion todella ponnistella tulevaisuudessa asian kanssa, koska pesämunan kerääminen on aloitettava, jos aikoo koskaan muuttaa kotoota. Tarkoitus on jatkaa kesän jälkeen töitä, joten rahankäytön on pakko alkaa toimia niin, että massia jää säästöön asti.

"Pakolliset ostokset" on laaja käsite. Omalla kohdallani pakollisiin ostoksiin kuuluvat esim. piilarit, mutta myös kollarit ja kaksi kenkäparia. Yritän pitää pakollisten listaa pienenä, mutta kun opiskelu vaati alkuvuoden ja kirjoitusten jälkeen työpaikkaa ei meinannut löytyä, on selvää, että hankittavaa kasaantui.

Joten mitä siis pakolliset hankinnat sisältävät tällä kertaa?
- Puhelimen. Jos on ollut tekemisissä kanssani irl, tietää miten epävakaa htc:ni on. Syytän ihan täysillä
puhelintani siitä, että istuin lauantaiyönä 1,5h poikkiksen pihalla yksin ja sain flunssan.
- Piilolinssit.
- Kovalevy. Se tulikin jo tänään postissa, tässä kuvia siirtäessä huomasin, että pelkästään vuodelta 2011 oli
26 Gt:n verran...
- Kuntosalikortti. Ajattelin, että ryhmäjumppien jälkeen palaan taas salille. Go+ on vahva ehdokas!
- Lippu Katy Perryn keikalle. Tätä ei tarvitse selittää! Onnistuneen lukiosuorituksen jälkeen sallin tämän hyvällä omallatunnolla.
- Kaksi kenkäparia ja kollarit. Converset houkuttais.

Puhelimen hankinnassa täytyy miettiä, mikä on sopivin maksutapa. Osamaksua en ole ennen käyttänyt, vierastan vähän ajatusta, että olen maksanut tuotteen vasta pitkän ajan jälkeen. Paras olisi 3-4kk maksuaika. Ja ylipäätänsä 600€ puhelimesta tuntuu hirmu isolta summalta, mutta toisaalta kun miettii mitä kaikkea puhelimella voi nykyään tehdä. Tällä kertaa olen kyllä valmis maksamaan enemmän laadusta, viime kerralla tein valtavan virheen ostopäätöksen kanssa!

Kovalevyni, kuvalähde täältä


Pakolliset kuvat vielä valmistujaisista! Tässä yhdet mun suosikkitytöistä ♥ Vastoin kaikkia taiteen sääntöjä en jaksanut muokata kuvia yhtään, please forgive me!

Kenelle oma talous on tullut ajankohtaiseksi? Miten pärjäät opiskelijabudjetilla?

2 kommenttia :

 1. Oma talous tullut minulle ajankohtaiseksi oikeastaan jo kauan sitten, mutta toden teolla nyt, kun asun omillani.. :D Rahaa en voi oikeastaan käyttää mihinkään "turhaan" suurimman osan ajasta. On vain pakko säästää ja pidätellä itseään, vaikka olisi hirveästi kaikkea mitä haluaisi ostaa (varsinkin kun on uus oma koti joka kaipaa vielä paljon sisustamista!!).

  Itse ostin puhelimen osamaksulla, sillä omani hajosi oikosulkuun ja omillani asumisen vuoksi ei ollut mitään mahdollisuuksia ostaa kerralla uutta. Sain siis rakastamani iPhone 5S:n jota maksan kuukausittain sen yli 20e alle 30e. Osamaksussa on hei se kiva juttu, että jos vaikka teet kahden vuoden sopimuksen (kuten minä) niin voit maksaa sitä vähintään sen tietyn summan kuussa, mutta halutessasi enemmän! Eli toisin sanoen, jos rahaa vain tulee niin saat maksaa sen vaikka 3-4kk pois kokonaan! Onneksi! Tämä tuli minullekin yllätystä, kun ensimmäistä kertaa elämässäni tein osamaksusopimuksen. Jos säännöllisiä tuloja on niin mun neuvo on se, että ota se sopimus. Jos siis sitä puhelimeen tarvittavaa rahaa ei just nyt oo ja sun puhelin on oikeasti hajalla (siltä se ainakin kuulostaa).

  Se piti vielä sanoa, että kyllä mä pärjään mun opiskelijabudjetilla, vaikka en ole säännöllisissä töissä ja en ole koskaan varma rahantulosta. Se on vaan tosi stressaavaa aina välillä.. Mutta! En ole täysin työtön ja tää ainakin opettaa sen, että kaikkea ei voi saada heti ;)

  Tsemppiä säästämiseen!

  VastaaPoista
 2. Juuu rahankäytön ongelma on tuttua.....:D Mulla raha menee semmosiin turhuuksiin kun bensaan (ei omaan autoon vaan kavereille kun makselee ajeluista)ja ulkona kahvitteluun! Myös pääsykokeissa ramppaaminen ja autokoulun kakkosvaihe verottaa rahapussia tällähetkellä. Mutta tsemppiä rahan keruuseen, eiköhän me selvitä (;

  VastaaPoista