joulukuuta 08, 2015

Linnan juhlat 2015 - pukuraati

Itsenäisyyspäivään kuuluu Linnan juhlien seuraaminen! Tässä omia näkemyksiäni muutamista asukokonaisuuksista. Nopeasti googlaamalla ei valitettavasti löytynyt kuvia suurelle yleisölle tuntemattomammista vieraista, joiden joukossa myös oli monta upeaa kokonaisuutta. 

Aloitetaan valtakunnan ykkösnaisesta! Mun mielestä Jennin puku oli upea, ihana värivalinta! Klassinen, yksinkertainen ja asemaan sopiva, muttei kuitenkaan tylsä. 5/5

Kansanedustaja Ozan Yanarin puoliso Aishi Zidanin puvun vaalea väri sopii hyvin kantajalleen. Vatsan kohdan leikkaus vähän särähtää silmään, mutta tykkään tuosta yläosasta hänen päällään. Puku sopii tälle vartalomallille hyvin.

Jossain iltapulujen artikkelissa sanottiin, että kaunis hymy pelastaa asun kuin asun. Ilkka Kanervan puoliso Elina Kiikon puku on nätti, mutta aina yrmeä olemus takaa sen, etten äänestä koskaan häntä Linnan kuningattareksi. Puvun väri on kaunis ja malli pukee hoikkaa ja pitkää Elinaa. Peittävä malli ja läpikuultava pitsi on hyvä yhdistelmä.

Laulaja Elli Haloo oli odotetuimpien vieraiden joukossa ja ei tuottanut pettymystä. Liputan yksinkertaisuuden puolesta - mielummin varma valinta kuin liikaa yritystä. Propsit kampauksesta - mua ei häiritse, jos jollain ei ole tukka kiinni, mutta eikö etiketin mukaan kampaus kuulu tämän tason pippaloihin? Moni sortuu arkisesti laitettuihin tai hapsottaviin hiuksiin (ehkä vesisateella on jotain tekemistä sen kanssa?)

Antti Rinteen puoliso Heta Ravolainen-Rinne onnistui ihan hyvin. Peplum ja ruusut toimivat ja nätti kampaus viimeistelee kokonaisuuden. Itse vierastan noin vaaleiden sävyjen käyttämistä, koska olen Hetan tavoin todella vaalea, mutta tämän kuvan inspiroimana täytyy joskus edes kokeilla, miltä hopeanharmaa näyttäisi mun päällä :)

 Odotan kansanedustaja Jaana Pelkosen asua aina innolla. Tässä puvussa pidän erityisesti puvun väristä ja Jaanan kampauksesta: nuorekkaat valinnat! Jaanalle sopii myös tyköistuva, mutta tykkään tämän mekon liehuvuudesta.

Uransa päättänyt taitoluistelija Kiira Korpi kuului myös kuvatuimpiin vieraisiin. Kiira sai paljon kehuja Tom Fordin puvustaan, ja tavallaan tykkään siitä mutta silti vähän njäääh. Asu sopii Kiiralle ja on kiinnostava valinta, mutta odotin jotain prinsessamaisempaa. Tämä on liian pliisu, vaikkei kuitenkaan ole :D

Kansanedustaja Maria Guzenina ei onnistunut mun mielestä tällä kertaa. Mekon malli on hyvä, mutta kangas ja aukijätetyt hiukset on kuin kesäjuhlista. Sinänsä ei mitään printtiä vastaan, mutta ei mätsää vuodenaikaan ja tilaisuuteen.

Eduskunnan puhemies Maria Lohela säväytti! Väri on upea ja vaatimaton yläosa antaa tilaa erikoiselle alaosalle. Tykkään kovasti, tää jotenki kolahtaa muhun! Eikä liian tätimäinen, Mariahan on alle 40-vuotias.

Kansanedustaja Nasima Razmyarin värivalinta oli oikein bueno ja puvun itämainen tyyli sopii Nasimalle. Omaan makuuni vähän liian "löysä" puku ja ainakin omaan silmääni näyttää tuovan pulleusefektin Nasiman ylle. Kaipaisi ehkä jotain särmää. Mutta rakastan tuollaista kirkasta ja tummempaa sinistä.

Lööpeissä on ollut kansanedustaja Päivi Räsäsen elämäntapamuutos jo ennen juhlia ja pakko sanoa että Päivi todellakin vei pisteet kotiin! Näyttää elegantilta, vähän kuin Tuhkimo vanhempana :) Kyseessä muuten kierrätysmekko, ollut hänellä Linnan juhlissa ennenkin!

Etiketti-ihmiset moittivat ex-kansanedustaja Satu Taiveahon irokeesia ja erityisesti sen vaaleanpunaisuutta. Mun mielestä tää kokonaisuus on tosi kiva! Irokeesityyliä näkyi muutamalla muullakin, kivaa että siitä on saatu juhlava versio aikaan. Mekko on myös todella kaunis, siinä on sitä prinsessamaisuutta! Yksinkertainen malli tekee kokonaisuudesta toimivan.

Kansanedustaja Susanna Kosken asu ei sytytä, ei sitten yhtään. Tykkään kampauksesta, mutta mekon yläosa on ihan liian sekava ja kaulakoru ei paranna asiaa. Samanmallinen kokopunainen puku olisi varmaan ollut upea, mutta läpinäkyvyys, kaksivärisyys, kuviollisuus ja kimaltelu ei nyt mätsää.

Koripalloilija Shawn Huffin puoliso Tilda Huffin puvun kangas on ihan kaunis, mutta en pidä yläosan mallista. Tuo on niin matala, että yhdistän sen pyyhe päällä -tyyliin :D Kampaus saa yläpeukun kuitenkin!

En löytänyt tähän hätään Tarja Halosesta yksittäiskuvaa, mutta toivoisin, että koko kansan Muumimamma tekisi rohkeampi pukuvalintoja!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti