joulukuuta 11, 2015

Nobel 2015 - kuninkaallinen pukuraati

Sekä Suomessa että Ruotsissa vuoden hohdokkaimmat juhlat vietetään joulukuun alkupuolella! Nobel-juhla on luonteeltaan aivan erilainen kuin Linnan juhlat, mutta molemmissa nähdään maan kerma ykköset yllä. Sauli ja Jenni häviävät kiinnostavuudessa Ruotsin kuninkaalliselle perheelle, mutta Jenni pärjäsi asullaan vähintään yhtä hyvin kuin naapurimaan prinsessat eilen.

Kuninkaallisfanina odotin myös innolla tiaravalintoja! Prinsessa Sofia esimerkiksi osallistuu Nobel-gaalaan toista kertaa, ensimmäistä kertaa prinsessana tiaran kanssa. Ruotsin kuninkaallisilla on monta upeaa jalokivi-ihanuutta joista valita.

Kuningatar Silvia on värikäs pukeutuja ja hänet on nähty monesti punaisessa. Tällä kertaa en kuitenkaan vakuuttunut. Aftonbladetin muotiblogissa kehuttiin eriparisen puvun olevan eloisa, mutta mun silmää ei yläosa miellytä. Sinänsä siinä ei ole mitään vikaa, mutta jotenkin ei vain natsaa. Ihan kuin siinä olisi takki päällä. Silvia kuitenkin harvoin epäonnistuu täysin, eikä tämäkään siis järkyttävä ole. Peittävä yläosa on oiva valinta vanhemmalle naiselle ja vahva väri sopii Silvialle, jota on usein kehuttu kuninkaallisemmaksi kuin asemaansa syntyneet. Päässä hänellä on Ruotsin kuningatar Sofian tiara, joka on valmistettu 1860-luvun kieppeillä.

Raskaana oleva kruununprinsessa Victoria onnistui loistavasti! Violetti on myös kovin kuninkaallinen väri ja sopii tummalle Vickanille mainiosti. Yläosan viitta on hauska, ei ollenkaan liian tätimäinen. Vauvamasu korostuu upeasti. Puku on juuri sopivan ilmava, mutta ei liian säkkimäinen. Victoria valitsi Connaught-tiaran, jonka kruununprinsessa Margaret sai häälahjaksi vanhemmiltaan avioituessaan Ruotsin kruununprinssin kanssa vuonna 1905.

Myös prinsessa Madeleinen puku saa hyvät pisteet. Alkusilmäyksellä en pitänyt, koska sain jostain syystä mielleyhtymän lottapukuun - väri, napitus, ja vyö tekevät sen. :D Mutta kaunis kirjailu ja läpinäkyvät hihat tuovat glamouria. Upea puku, jonka väri sointuu Madden silmiin. Puku on jollain tavalla prinsessamaisen arvokkaan aikuismainen, muttei kuitenkaan tylsä. Tykkään kovasti, Madde tuntee tyylinsä hyvin! Hänellä on akvamariini kokoshnik -tiara, joka myös tuli Ruotsiin kruununprinsessa Margaretin mukana reilut 100 vuotta sitten. Tätä tiaraa on nähty melko vähän käytössä, joten hauskaa vaihtelua.

Prinsessa Sofia antoi jälleen hyvän tyylinäytteen. Pidin jo hänen viime vuoden mekostaan ja tämä Oscar de la Rentan puku ei myöskään tuota pettymystä. Tummansininen on aina varma värivalinta. Yläosan läpinäkyvä koristekangas ja helman kuviointi antavat säväyksen muuten simppeliin asuun. Sofialla on hänen oma tiaransa, joka oli häälahja hänelle kuningasparilta viime kesäkuussa. Olisin itse valinnut jonkun muun kuin vihreän smaragditiaran tummansinisen kanssa, mutta kokonaisuus ei ole pilalla. Ehkä Sofia halusi pitää omaansa tai sitten hän on liian tuore perheenjäsen saadakseen vielä arvokkaita perintötiaroja, ken tietää. Toisaalta julkisuuteen ei kerrottu onko tiara uusi ja juuri Sofialle tehty vai vanhempi, jonka kuningaspari hankki hänelle. 

Tässä vielä paremmat kuvat tiaroista! Käsittääkseni osa kuningasperheen tiaroista on suvun säätiön omistamia, mutta kaikilla naisilla taitaa olla ainakin yksi ikioma. Briteissä taas ymmärtääkseni kuningatar Elizabeth omistaa lähes kaikki tiarat, mutta on pitkäaikaislainannut niitä sukulaisille. Liittyy ilmeisesti perintöveroon, josta monarkki on vapautettu - eli on kannattavaa pitää korut virallisesti aina monarkin omistuksessa. Kruununjalokivet ovat sitten ihan eri asia, ne kuuluvat valtiolle. Kelpaisi minullekin jalokivipanta! Haaveilen siitä, ettei jonain päivänä tarvitse tyytyä muovikruunuun syntärijuhlissani :D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti