syyskuuta 25, 2014

Pakkauspähkäily

Lupasin postata jo eilen, mutta yllättävien ongelmien seurauksena työpäivä venähti ja olin kotona vasta puolenyön aikaan. Siinä vaiheessa en jaksanut enää alkaa kirjoittaa.

Tässä tuoreimmat jutut minun niin huisan jännittävästä elämästäni!

Hankin viimein uuden luurin, Sonyn Xperia Z2! Valintakriteereistä tärkein yksittäinen oli kamera, joka on kyllä mainio, paljon parempi kuin HTC:ssa. Halusin puhelimen, joka ei ole Samsung tai Apple, koska tahdoin jotain vähän poikkeavaa. Halusin myös oikeasti hyvien älyluurien luokkaan kuuluvan laitteen. Laatu maksaa, mutta toimiva puhelin auttaa pitämään mielenterveyden kasassa ja helpottaa arjen sujumista. Kaikkia toimintoja en vielä osaa, esim. kameraa en ole edes testaillut vielä kunnolla. Ainut asia, jonka kanssa on tullut ongelmia, on äänenvoimakkuus. HTC:ssa riitti, että volyymi oli kakkostasolla. Tämän kanssa saa pitää melkein täysillä, jotta viestiääni kuuluisi riittävän kovaa. Soittoääni kuuluu sitten vähän liiankin kovaa. Herätysääni saa myös aina olla täysillä, ensimmäisenä aamuna se nimittäin oli hiljaisemmalla ja nukuin pommiin.

Olen myös pikkuhiljaa työstänyt Etelä-Amerikan reissua. Lentojakaan ei ole vielä varattu, mutta ostin uudet kengät, joiden odotan kestävän reissun ja pitävän jalkani ehjinä. Pakkauslista on yllättävän vaikea. Kolme naista jakaa toilettilaukun sisällön helposti, esim. yksi shampoo ja yksi hoitoaine riittää, mutta vaatteiden kanssa olen pulassa. Miten pakata monelle viikolle ja moneen eri tarkoitukseen? Pitää olla jotain siistimpää, mutta myös jotain millä voi rämpiä luontokohteissa. Kaikkien vaatteiden pitäisi olla mahdollisimman mukavia päällä. Päivisin on helposti ylikin +20ºC, mutta illalla huomattavasti viileämpää. Onneksi matkaseuralaiseni ovat kokeneita pallontallaajia, pakkaaminen on nimittäin ollut aina vaikeahkoa minulle. En halua ottaa mukaan liikaa tavaraa, mutta en myöskään jäädä kokonaan ”kaiken voi ostaa paikanpäältä” varaan.

Tähän vaan tutustumaan tarkemmin... Lähde

Reissussa jännittävintä ja samalla vähän hermostuttavaa on se, että en ole koskaan käynyt Euroopan ulkopuolella. Euroopassa monet kaupungit ja maat ovat minusta ainakin loppupeleissä hyvin samanlaisia tietyllä tapaa ja on jonkinlainen standardipohja. Kun matkustan Euroopassa, tiedän suunnilleen mitä odottaa. Etelä-Amerikka on varmasti monella tapaa täysin erilainen ja kaveripiirissäkään ei ole juurikaan ihmisiä, jotka olisivat käyneet siellä. Lisäksi pelkään kuollakseni paikallista pieneläimistöä. Ehkä mahdolliset kohtaamiset niiden kanssa ovat kuin terapiaa, ja kotona en olekaan enää moksiskaan lukeista ja muista hämiksistä? Olen myös hyvin hermostunut kielitaidostani. Lähes täsmälleen 6kk sitten osasin englannin, ruotsin ja espanjan kieliopit erittäin hyvin ja tunsin poikkeuksen poikkeukset ja sanavarasto oli laaja. Sen jälkeen varsinkaan espanjaa ei ole tullut vastaan oikeastaan missään. Pitää kertailla lukion kirjoja ennen lähtöä!

Hermostus kuuluu kai osaksi matkakuumetta. Vaikea tajuta, että marraskuu lähestyy niin kovaa vauhtia! Seuraavana to do -listalla on rokotusasioiden selvittäminen.

                                Lähde

Ja mitä kristallipallossa näkyy tulevaisuuden kannalta vähän arkisimmissa sfääreissä?

- Lokakuussa teen paljon töitä, olen erikseen pyytänyt niin paljon kuin mahdollista.

- Tänä viikonloppuna matkaan sellaiset 40-50km kaakkoon (..?) eli Espooseen, aiotaan tehdä jotain jänskää kun on kolmas vuosipäivä :) Joskus mietin, että kuka noita seurustelun vuosipäiviä oikeesti laskee (ilmeisesti kuitenkin aika moni), mutta onhan se kiva syy tehdä jotain vähän erikoisempaa!

Pakko jakaa myös viimeisin kommellukseni!

Viime viikonloppuna laitoin kuoharin ja yhden Breezerin pakastimeen jäähtymään. Väsy iski, ja nukahdin vahingossa, en käynyt edes hampaita pesemässä, kun vaan simahdin paikoilleni. Aamulla tajuntaan herätessä että se kuohari on edelleen pakkasessa. Juoksin paniikissa alakertaan. Kumpikaan pulloista ei ollut räjähtänyt, mutta Breezeriä oli valunut jonkin verran korkin petettyä. Kuohari sen sijaan voi loistavasti!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti