tammikuuta 16, 2016

Venla-gaala - pukuraati

Alkuvuosi on yhtä palkintojenjakoa ja aion jatkaa pukuraati-postauksia ainakin vielä Oscar-gaalasta! Tänään kuitenkin keskitytään kotimaan asioihin, kun televisiopalkinnot jaetaan. Suomessa menee samoin kuin muuallakin: osa onnistuu ja osa ei. 

Yksi huomio ensin koko gaalan järjestelyistä: aivan kamala valokuvaustausta! Kun kyseessä on kuitenkin GAALA ja tiedetään, että iso osa mediahuomiosta tulee olemaan nimenomaan punaisen maton pukuruljanssi, niin eikö voisi sen verran järjestellä asioita, että tausta olisi ainakin tarpeeksi iso? En tiedä onko iltasanomien kuvaaja vaan saanut huonon paikan, mutta hirveää jälkeä. Suomessa on hankala järjestää tammikuussa sisääntulo ulos, mutta kyllä pitäisi pystyä parempaan kuin tämä. Toinen asia, jonka olen pannut merkille monen eri gaalan uutisoinnissa: iltapulujen etusivut ovat täynnä artikkeleita puvuista ja julkkisten vilautuksista, mutta vaatii oikeasti etsintäoperaation löytää artikkeli, joka kertoisi selkeästi kaikki palkintojen voittajat. Nobeljuhlissa voittajat oli mainittu uutisten kuvateksteissä, että kenen prinsessan käsipuolessa kävelivät. Niitä palkintojahan siellä juhlitaan eikä niitä pukuja... 

Mutta sitten itse aiheeseen, eli valikoima asuja ja kommenttini niistä! Kaikki kuvat ovat iltasanomien artikkelista, sillä googlettamalla löysi vielä vain viime vuoden kuvia.

Anne Kukkohovi on aina tyylikäs. Blondius ja tummansininen on mun lemppariyhdistelmiä! Tykkään puvun mallista ja yläosan kuviosta, se antaa pienen säväyksen. Gaaloissa taitaa hiusetiketti olla vapaampi, ja Annen hiukset ovat silti jotenkin kauniin juhlavat, vaikka ovatkin auki.

Sivuutetaan iltasanomien kamala kuvakulma ja keskitytään pukuun. En syty tälle. Kangas (silkki..?) näyttää mun mielestä huonolla tavalla ryppyiseltä ja halkio jakaa kropan jotenkin hassusti, Essi näyttää lyhyemmältä. Olisin laittanut lyhyemmät hihat, silloin halkio olisi toiminut paremmin.

Huutokauppa-Heli on "arkinen julkkis", annan siitä armoa mutta puvussa on liikaa kerroksia. Tai siis keskiosassa näkyy noita "saumoja", helma kerrostuu ja sitten vielä toi jakku. Väri kyllä sopii Helille, mutta jokin tuossa pistää silmää, en vaan oikein tiedä mitä muokkaisin siitä. Harmi kun ei ole isompaa kuvaa, en pysty zoomaamaan lähes ollenkaan kun jo pikselöityy.

Pojot jälleen Jaana Pelkoselle. Tässä nainen, joka osaa pukeutua! Aivan ihana mekko <3

Oon jostain syystä saanut sellaisen mielikuvan, että monet karsastavat mustia sukkahousuja. Tässä asussa ne eivät häiritse, mutta olisin valinnut itse ihonväriset. Jenni Kokanderin mekko on kyllä nätti, tyttömäinen ja passeli malli Jennin kropalle. Punaisen tukan ja sinisen mekon kontrasti on kiva!

Krisse Salminen usein onnistuu ja tämäkin mekko saa kyllä peukutusta. Tyttömäinen valinta. En oikeen tiedä mitä kommentoisin tästä. Musta väri ehkä vähän tylsä (muttei kuitenkaan huono) valinta.

Musta on puuduttavan varma valinta, mutta Krista Kosonen oli parhaimmillaan tänään! Klassinen, simppeli tyyli ja kaunis nainen. Tykkään tykkään tykkään!

Tiedän, että Maria Veitola on aika arvostettu juontaja ja yhteiskunnallinen keskustelija Suomessa, mutta saan migreenin tästä asusta. En tiedä miten hän normaalisti pukeutuu, en seuraa hänen ohjelmiaan, mutta tämä on vahva alapeukku. En laskisi sitä edes mihinkään etnohipsterikannanottotyyliin, vaan tuo on oikeesti aivan karsea yhdistelmä :D Keltaiset tahrat ja vihreät hihat pois niin paranisi kummasti, silloin voisi jo laittaa taiteilijatyylin piikkiin.

Tylsässä mustassa myös Marja Hintikka, mutta onnistuneella puvulla. Jälleen simppeli tyyli, ei turhia riskejä eikä kohuvilauttelua halkiolla. Kauppoihin on palannut Frendien ekojen tuotantokausien muoti-ilmiöt ja harmittaa tosi paljon, että noi kaulaan asti tulevat mallit ei sovi mulle ollenkaan :D

Minka Kuusosen asu on periaatteessa ihan nätti, mutta olisin pidentänyt sitä jommasta kummasta päästä. Siis annan kaikille tyylivapauden, enkä ole erityisen konservatiivinen, mutta gaalatyyliin sopisi mielestäni paremmin muu kuin minimimitta. Nyt kun olen pidempään katsonut, alan kuitenkin tykätä tuosta vetoketjuleikkauksesta!

Pirjo Heikkilälle propsit rohkeasta värivalinnasta! Kaunis aikuisen naisen mekko, ei valittamista. Olisin kyllä laittanut kampauksen, kun tukkaa kerran löytyy, ihan vaan kampaajakäynnin ilosta :D Mutta siis tämäkin kuva on tosi huono gaalakuva! Jalat jääneet pois, varjo lankeaa kohteen päälle ja tausta on joka kuvassa surkea. Näyttää vähän siltä kuin minä olisin ollut napsimassa kuvia eikä ammattikuvaaja! Googlatkaa huviksenne kuvia ulkomaisista gaaloista, paaaljon paremmin hoidettu siellä.

Vanhemmille naisille antaa anteeksi ei-niin-trendikkään asuvalinnan, mutta Riitta Väisänen näyttää homssuiselta. Oikea Suomen oma Helena Bonham Carter. Villatakki ja mekko, joka näyttää ylipitkältä paidalta ja sen alta tulevalta hameelta. En tykkää.

Sanna Stellanin kaulakorusta saisi ottaa uloimman kehän pois niin antaisin 10 tästä asusta. Massasta poikkeava värivalinta, simppeli leikkaus ja kaunis materiaali tekevät oikeutta Sannalle. 

Iina Kuustonen näyttää hyvältä melkein missä tahansa vaatteessa. Voisin itse epäröidä kultaista asua kultaisen vaaleiden hiusten kanssa, mutta Iinalla ainakin toimii ongelmitta. Olisiko puku ollut liian raskas, jos kangas olisi helmaan asti yhtä peittävää? En ole ihan varma. Mutta konstailematon yläosa antaa tilaa seksikkäämmälle alaosalle :)

Tässä olivat minun kommenttini, kertokaa ihmeessä omianne! En todellakaan ole mikään tyylitaituri mutta on hauskaa kuvitella hetken olevansa muotitoimittaja :D