joulukuuta 11, 2015

Nobel 2015 - kuninkaallinen pukuraati

Sekä Suomessa että Ruotsissa vuoden hohdokkaimmat juhlat vietetään joulukuun alkupuolella! Nobel-juhla on luonteeltaan aivan erilainen kuin Linnan juhlat, mutta molemmissa nähdään maan kerma ykköset yllä. Sauli ja Jenni häviävät kiinnostavuudessa Ruotsin kuninkaalliselle perheelle, mutta Jenni pärjäsi asullaan vähintään yhtä hyvin kuin naapurimaan prinsessat eilen.

Kuninkaallisfanina odotin myös innolla tiaravalintoja! Prinsessa Sofia esimerkiksi osallistuu Nobel-gaalaan toista kertaa, ensimmäistä kertaa prinsessana tiaran kanssa. Ruotsin kuninkaallisilla on monta upeaa jalokivi-ihanuutta joista valita.

Kuningatar Silvia on värikäs pukeutuja ja hänet on nähty monesti punaisessa. Tällä kertaa en kuitenkaan vakuuttunut. Aftonbladetin muotiblogissa kehuttiin eriparisen puvun olevan eloisa, mutta mun silmää ei yläosa miellytä. Sinänsä siinä ei ole mitään vikaa, mutta jotenkin ei vain natsaa. Ihan kuin siinä olisi takki päällä. Silvia kuitenkin harvoin epäonnistuu täysin, eikä tämäkään siis järkyttävä ole. Peittävä yläosa on oiva valinta vanhemmalle naiselle ja vahva väri sopii Silvialle, jota on usein kehuttu kuninkaallisemmaksi kuin asemaansa syntyneet. Päässä hänellä on Ruotsin kuningatar Sofian tiara, joka on valmistettu 1860-luvun kieppeillä.

Raskaana oleva kruununprinsessa Victoria onnistui loistavasti! Violetti on myös kovin kuninkaallinen väri ja sopii tummalle Vickanille mainiosti. Yläosan viitta on hauska, ei ollenkaan liian tätimäinen. Vauvamasu korostuu upeasti. Puku on juuri sopivan ilmava, mutta ei liian säkkimäinen. Victoria valitsi Connaught-tiaran, jonka kruununprinsessa Margaret sai häälahjaksi vanhemmiltaan avioituessaan Ruotsin kruununprinssin kanssa vuonna 1905.

Myös prinsessa Madeleinen puku saa hyvät pisteet. Alkusilmäyksellä en pitänyt, koska sain jostain syystä mielleyhtymän lottapukuun - väri, napitus, ja vyö tekevät sen. :D Mutta kaunis kirjailu ja läpinäkyvät hihat tuovat glamouria. Upea puku, jonka väri sointuu Madden silmiin. Puku on jollain tavalla prinsessamaisen arvokkaan aikuismainen, muttei kuitenkaan tylsä. Tykkään kovasti, Madde tuntee tyylinsä hyvin! Hänellä on akvamariini kokoshnik -tiara, joka myös tuli Ruotsiin kruununprinsessa Margaretin mukana reilut 100 vuotta sitten. Tätä tiaraa on nähty melko vähän käytössä, joten hauskaa vaihtelua.

Prinsessa Sofia antoi jälleen hyvän tyylinäytteen. Pidin jo hänen viime vuoden mekostaan ja tämä Oscar de la Rentan puku ei myöskään tuota pettymystä. Tummansininen on aina varma värivalinta. Yläosan läpinäkyvä koristekangas ja helman kuviointi antavat säväyksen muuten simppeliin asuun. Sofialla on hänen oma tiaransa, joka oli häälahja hänelle kuningasparilta viime kesäkuussa. Olisin itse valinnut jonkun muun kuin vihreän smaragditiaran tummansinisen kanssa, mutta kokonaisuus ei ole pilalla. Ehkä Sofia halusi pitää omaansa tai sitten hän on liian tuore perheenjäsen saadakseen vielä arvokkaita perintötiaroja, ken tietää. Toisaalta julkisuuteen ei kerrottu onko tiara uusi ja juuri Sofialle tehty vai vanhempi, jonka kuningaspari hankki hänelle. 

Tässä vielä paremmat kuvat tiaroista! Käsittääkseni osa kuningasperheen tiaroista on suvun säätiön omistamia, mutta kaikilla naisilla taitaa olla ainakin yksi ikioma. Briteissä taas ymmärtääkseni kuningatar Elizabeth omistaa lähes kaikki tiarat, mutta on pitkäaikaislainannut niitä sukulaisille. Liittyy ilmeisesti perintöveroon, josta monarkki on vapautettu - eli on kannattavaa pitää korut virallisesti aina monarkin omistuksessa. Kruununjalokivet ovat sitten ihan eri asia, ne kuuluvat valtiolle. Kelpaisi minullekin jalokivipanta! Haaveilen siitä, ettei jonain päivänä tarvitse tyytyä muovikruunuun syntärijuhlissani :D

joulukuuta 08, 2015

Linnan juhlat 2015 - pukuraati

Itsenäisyyspäivään kuuluu Linnan juhlien seuraaminen! Tässä omia näkemyksiäni muutamista asukokonaisuuksista. Nopeasti googlaamalla ei valitettavasti löytynyt kuvia suurelle yleisölle tuntemattomammista vieraista, joiden joukossa myös oli monta upeaa kokonaisuutta. 

Aloitetaan valtakunnan ykkösnaisesta! Mun mielestä Jennin puku oli upea, ihana värivalinta! Klassinen, yksinkertainen ja asemaan sopiva, muttei kuitenkaan tylsä. 5/5

Kansanedustaja Ozan Yanarin puoliso Aishi Zidanin puvun vaalea väri sopii hyvin kantajalleen. Vatsan kohdan leikkaus vähän särähtää silmään, mutta tykkään tuosta yläosasta hänen päällään. Puku sopii tälle vartalomallille hyvin.

Jossain iltapulujen artikkelissa sanottiin, että kaunis hymy pelastaa asun kuin asun. Ilkka Kanervan puoliso Elina Kiikon puku on nätti, mutta aina yrmeä olemus takaa sen, etten äänestä koskaan häntä Linnan kuningattareksi. Puvun väri on kaunis ja malli pukee hoikkaa ja pitkää Elinaa. Peittävä malli ja läpikuultava pitsi on hyvä yhdistelmä.

Laulaja Elli Haloo oli odotetuimpien vieraiden joukossa ja ei tuottanut pettymystä. Liputan yksinkertaisuuden puolesta - mielummin varma valinta kuin liikaa yritystä. Propsit kampauksesta - mua ei häiritse, jos jollain ei ole tukka kiinni, mutta eikö etiketin mukaan kampaus kuulu tämän tason pippaloihin? Moni sortuu arkisesti laitettuihin tai hapsottaviin hiuksiin (ehkä vesisateella on jotain tekemistä sen kanssa?)

Antti Rinteen puoliso Heta Ravolainen-Rinne onnistui ihan hyvin. Peplum ja ruusut toimivat ja nätti kampaus viimeistelee kokonaisuuden. Itse vierastan noin vaaleiden sävyjen käyttämistä, koska olen Hetan tavoin todella vaalea, mutta tämän kuvan inspiroimana täytyy joskus edes kokeilla, miltä hopeanharmaa näyttäisi mun päällä :)

 Odotan kansanedustaja Jaana Pelkosen asua aina innolla. Tässä puvussa pidän erityisesti puvun väristä ja Jaanan kampauksesta: nuorekkaat valinnat! Jaanalle sopii myös tyköistuva, mutta tykkään tämän mekon liehuvuudesta.

Uransa päättänyt taitoluistelija Kiira Korpi kuului myös kuvatuimpiin vieraisiin. Kiira sai paljon kehuja Tom Fordin puvustaan, ja tavallaan tykkään siitä mutta silti vähän njäääh. Asu sopii Kiiralle ja on kiinnostava valinta, mutta odotin jotain prinsessamaisempaa. Tämä on liian pliisu, vaikkei kuitenkaan ole :D

Kansanedustaja Maria Guzenina ei onnistunut mun mielestä tällä kertaa. Mekon malli on hyvä, mutta kangas ja aukijätetyt hiukset on kuin kesäjuhlista. Sinänsä ei mitään printtiä vastaan, mutta ei mätsää vuodenaikaan ja tilaisuuteen.

Eduskunnan puhemies Maria Lohela säväytti! Väri on upea ja vaatimaton yläosa antaa tilaa erikoiselle alaosalle. Tykkään kovasti, tää jotenki kolahtaa muhun! Eikä liian tätimäinen, Mariahan on alle 40-vuotias.

Kansanedustaja Nasima Razmyarin värivalinta oli oikein bueno ja puvun itämainen tyyli sopii Nasimalle. Omaan makuuni vähän liian "löysä" puku ja ainakin omaan silmääni näyttää tuovan pulleusefektin Nasiman ylle. Kaipaisi ehkä jotain särmää. Mutta rakastan tuollaista kirkasta ja tummempaa sinistä.

Lööpeissä on ollut kansanedustaja Päivi Räsäsen elämäntapamuutos jo ennen juhlia ja pakko sanoa että Päivi todellakin vei pisteet kotiin! Näyttää elegantilta, vähän kuin Tuhkimo vanhempana :) Kyseessä muuten kierrätysmekko, ollut hänellä Linnan juhlissa ennenkin!

Etiketti-ihmiset moittivat ex-kansanedustaja Satu Taiveahon irokeesia ja erityisesti sen vaaleanpunaisuutta. Mun mielestä tää kokonaisuus on tosi kiva! Irokeesityyliä näkyi muutamalla muullakin, kivaa että siitä on saatu juhlava versio aikaan. Mekko on myös todella kaunis, siinä on sitä prinsessamaisuutta! Yksinkertainen malli tekee kokonaisuudesta toimivan.

Kansanedustaja Susanna Kosken asu ei sytytä, ei sitten yhtään. Tykkään kampauksesta, mutta mekon yläosa on ihan liian sekava ja kaulakoru ei paranna asiaa. Samanmallinen kokopunainen puku olisi varmaan ollut upea, mutta läpinäkyvyys, kaksivärisyys, kuviollisuus ja kimaltelu ei nyt mätsää.

Koripalloilija Shawn Huffin puoliso Tilda Huffin puvun kangas on ihan kaunis, mutta en pidä yläosan mallista. Tuo on niin matala, että yhdistän sen pyyhe päällä -tyyliin :D Kampaus saa yläpeukun kuitenkin!

En löytänyt tähän hätään Tarja Halosesta yksittäiskuvaa, mutta toivoisin, että koko kansan Muumimamma tekisi rohkeampi pukuvalintoja!