kesäkuuta 25, 2014

Love list

Tänään on sellainen rakkauspäivä, jolloin on oikea aika sanoa ääneen, mitä kaikkea rakastaa. Tämä on lyhennetty versio, koska obviously kaikki maailman ihanat asiat eivät tähän mahdu.

♥ Eetu, hurmaava sisarenpoikani. Jäbä täyttää pian vuoden, ja on aivan ihanaa seurata miten pieni ihminen kehittyy. Juuri eilen kävelytettiin Eetu hakemaan postit kanssani :)
♥ Kaikki muut raksut: poikkis, Girlz, perhe... Olen tosi innoissani Matiaksen muutosta, mutta samaan aikaan mietin jo kauhulla, että mitenköhän usein käytännössä tullaan näkemään. Hakuna matata, ei stressiä!
♥ Jäätelö! Puffetminttu on yksi suosikeistani.
♥ Kuninkaalliset. Ostin juuri heille kokonaan omistetun lehden, josta pääsemme seuraavaan sydämeen...
♥ Ruotsin kieli. Sanokaa mitä sanotte, mutta koska ruotsi oli koulussa yksi niistä harvoista aineista, jota osasin tasaisen hyvin ja menestyin vieläpä kohtuullisen hyvin, olen päättänyt ylläpitää taitoa edes jotenkin. (Vrt. Espanja...) Luen kolmatta Hungerspeleniä på svenska, sen jälkeen jonossa on yksi rakkausromaani (joka kertoo herttuasta, se ei siis voi olla huono!) ja tämä kuninkaallislehteni sattui olemaan Damtidning. Tahtoisin käydä Göteborgissa, tai ylipäätänsä muuallakin Ruotsissa kuin Tukholmassa, mutta luulenpa, että säästän pennoset syksyn suurreissua varten.
♥ Espanjan kieli. Se on niin kaunista. Onnistuin lukulomalla oikeasti panostamaan ja kirjoitin E:n. Nyt tuntuu siltä, että ei mitään muistikuvaa yhdestäkään verbintaivutuksesta missään aikamuodossa. Luulen, että yksinkertaisin ratkaisu olisi katsoa Tuhkimotarinaa, Serranoa ja lukea netistä vaikka El Mundoa. Arvostan kielitaitoa ja toivon tosissani, että onnistun jotenkin ylläpitämään lukiossa hankitut taidot.
♥ Pitkän yöunet ja herätys vasta aamupäivällä. Nukkuminen on ihanaa. En ole koskaan ollut aamuvirkku, ja talvisin tekee todella tiukkaa päästä sängystä ylös pimeyden takia.
♥ Teekutsut, grillajaiset, leffaillat. Odotan kovasti, että jonain päivänä pääsen Lohjalta etsimään uusia ihmisiä ja omanlaista seuraa, mutta elämän ihania piristysruiskeita on tyttöjen kanssa järkätyt kestit. En ole sitä tyyppiä, että haluaisin iltaisin hengailla jossain Lohjantähdellä/Prismalla tekemättä mitään. Teekutsut hyvällä porukalla on parhaita mahdollisia ajanviettotapoja!
♥ Meidän muutit, Pingis-Kaani ja Cashew. Ja ylipäänsä kaikki ihanat karvaturrit
♥ Diorin ripsiväri. Täytyy käydä laivalla, alkaa uhkaavasti loppua! Räpsyttimet ovat kuin perhosen siivet Diorin avulla ;)
♥ Ukkini tekemä savulohi. Sitä parempaa ruokaa ei yksinkertaisesti ole.
♥ Historia. Don't know why, mutta hissa oli yksi lemppariaineista koulussa ja olen lukenut paljon vapaa-ajallakin. Varsinkin kuninkaallisista, surprise?
♥ Piilolinssit
♥ Juhlien järjesteleminen. Saa suunnittella menun, vieraslistan, koristeet, vaatetuksen yms. Parhaat bileet, jotka olen pitänyt oli varmaan 18v kemuni.

Tämä ei tietenkään ollut koko listani, mutta näillä pääsee alkuun.Tässäpä vielä laadutonta kuvitusta!
Puoli kiloa päivässä! Mansikoita jogurtilla :)



kesäkuuta 10, 2014

Hakuna Matata

Sunnuntaina istuin iltapäivän tv:n ääressä. Katson telkkaria todella harvoin, mutta kuninkaalliset ristiäiset olivat mulle tietysti must see. Seurasin lähetyksen Yle femmalta ilman tekstityksiä! Ensimmäinen kerta, kun kuulin Chrisin ja Madeleinen puhuvan. Pikkuprinsessat olivat hurmaavia ja Victoria, Madeleine ja Silvia niin elegantteja! Victoriaa seuratessa tuli väkisinkin mieleen, että siinäpä loistava roolimalli nuorille. Toivon myös, että Sofia pääsee kihloihin piakkoin ;)

Tänään on vapaapäivä, lähdin Millan kanssa nopealle ostoskierrokselle Lohjan keskustaan: H&M, Seppälä, Keskuskenkä ja Lindex. Tuli oikein hyvä saalis, ne kahdet aiemmin mainitsemani kengät löytyivät, muutamat alusvaatteet, t-paita ja aivan ihana kesämekko! Laitan siitä myöhemmin kuvaa, kun saan sen päälle asti jonain päivänä. Käytiin vielä Pressossa kahvilla, nauratti, kun tilasin paninin ja myyjä vahingossa poltti sen ja joutui laittamaan uuden lämpiämään, hups!


Ylihuomenna meillä on Tupperware-kutsut, selailin jo esitteitä innoissani. Aion mahdollisesti ostaa taikinakulhon ja eväsrasian! Kyllä vähän kirpaisi pelkästään katsoa hintoja, mutta laadukkaitahan ne tuotteet ovat.

Perjantaina piilolinssit mullistivat elämäni! Luulen, että kukaan, joka ei ole lasejä käyttänyt, ei voi ymmärtää miten hieno tunne on jälleen nähdä ympärilleen ilman kakkuloita! Se tuntuu maagiselta! Oon jo monta kertaa meinannut korjata lasien asentoa nenällä, koittanut ottaa niitä pois ja pyyhkäistä puseron reunaan yms... Aina kun lähtee johonkin, on semmoinen tunne, että jotain puuttuu. Linssien laittaminen vaatii vielä vähän harjoitusta, saan siihen helposti kymmenen minuuttia kulumaan. Nyt on siis kokeilussa Specsaversiltä kuukausilinssit. Aion luultavasti hankkia myös uuden lasiparin uusilla vahvuuksillani. (Tähän tahtiin olen 25-vuotiaana aivan täysin sokea) Olen pyöritellyt mielessä ajatusta laserleikkauksesta jonain päivänä. Se ei ole kuitenkaan ajankohtainen vielä aikoihin.

 Tuleva päärynä!

Luin eilen Cosmoa ja sain paljon hyviä ideoita kesän to do -listalle. Cosmon oletusarvot lukijoistaan (kaikki ovat siistissä toimistotyössä, käyttävät Tinderiä, matkustavat ja juhlivat koko ajan ja törsäävät omaisuuksia ulkonäköön ja ofc ovat kylmäverisiä deittailijoita) alkavat joskus lukiessa ärsyttää, olenko ainut? Haluaisin harrastaa kotimaanmatkailua edes vähän kesällä! Ulkomaille lähden sitten loppuvuodesta. Lappi ja yötön yö houkuttaisivat kovasti, mutta en usko, että työt sallivat niin pitkän reissun tekemistä, sinne ei viitsi ihan yhden päivän takia ajaa. Mutta katsotaan mitä kesä tuo tullessaan!

Well hello! Today I did a little bit of shopping, some summer clothes. Summer has arrived in Finland, yesterday we experienced a cool thunderstorm! I don't know why but I think thuderstorms are exciting, as long as I'm inside the house of course :P 

I know I've been really lazy with posting in English, I will try to do it more often! I'm just not sure whether I'm concentrating on Finnish or English.

This is actually the first summer when I can't say I'm on vacation because I'm no longer a student! I won't return to school on August. That's weird. I have to make decisions about work and my possible new hometown. I really hope I won't be the one still living home at the age of 25...

Kertokaapa kesäsuunnitelmistanne! Have a great summer everyone!

kesäkuuta 05, 2014

Rahankäyttöasiaa ja ostoslista

Valmistujaiset veivät minut tilaan, jossa toivottavasti tulen olemaan jatkossa useammin ja säännöllisemmin: minulla on rahaa. Ei miljoonia, mutta sen verran, että muutamaan tarpeelliseen suurempaan hankintaan on varaa (mikä on opintotuella sinnitellyn kevään jälkeen erittäin tervetullut tilanne). Ongelmana on vain ratkaista asioiden tärkeysjärjestys.

Olen huono rahankäyttäjä. Jokainen minut vähän paremmin tunteva tietään, miten helposti rahaa liukenee pieniin ja turhiin ostoksiin. Nyt kuitenkin aion todella ponnistella tulevaisuudessa asian kanssa, koska pesämunan kerääminen on aloitettava, jos aikoo koskaan muuttaa kotoota. Tarkoitus on jatkaa kesän jälkeen töitä, joten rahankäytön on pakko alkaa toimia niin, että massia jää säästöön asti.

"Pakolliset ostokset" on laaja käsite. Omalla kohdallani pakollisiin ostoksiin kuuluvat esim. piilarit, mutta myös kollarit ja kaksi kenkäparia. Yritän pitää pakollisten listaa pienenä, mutta kun opiskelu vaati alkuvuoden ja kirjoitusten jälkeen työpaikkaa ei meinannut löytyä, on selvää, että hankittavaa kasaantui.

Joten mitä siis pakolliset hankinnat sisältävät tällä kertaa?
- Puhelimen. Jos on ollut tekemisissä kanssani irl, tietää miten epävakaa htc:ni on. Syytän ihan täysillä
puhelintani siitä, että istuin lauantaiyönä 1,5h poikkiksen pihalla yksin ja sain flunssan.
- Piilolinssit.
- Kovalevy. Se tulikin jo tänään postissa, tässä kuvia siirtäessä huomasin, että pelkästään vuodelta 2011 oli
26 Gt:n verran...
- Kuntosalikortti. Ajattelin, että ryhmäjumppien jälkeen palaan taas salille. Go+ on vahva ehdokas!
- Lippu Katy Perryn keikalle. Tätä ei tarvitse selittää! Onnistuneen lukiosuorituksen jälkeen sallin tämän hyvällä omallatunnolla.
- Kaksi kenkäparia ja kollarit. Converset houkuttais.

Puhelimen hankinnassa täytyy miettiä, mikä on sopivin maksutapa. Osamaksua en ole ennen käyttänyt, vierastan vähän ajatusta, että olen maksanut tuotteen vasta pitkän ajan jälkeen. Paras olisi 3-4kk maksuaika. Ja ylipäätänsä 600€ puhelimesta tuntuu hirmu isolta summalta, mutta toisaalta kun miettii mitä kaikkea puhelimella voi nykyään tehdä. Tällä kertaa olen kyllä valmis maksamaan enemmän laadusta, viime kerralla tein valtavan virheen ostopäätöksen kanssa!

Kovalevyni, kuvalähde täältä


Pakolliset kuvat vielä valmistujaisista! Tässä yhdet mun suosikkitytöistä ♥ Vastoin kaikkia taiteen sääntöjä en jaksanut muokata kuvia yhtään, please forgive me!

Kenelle oma talous on tullut ajankohtaiseksi? Miten pärjäät opiskelijabudjetilla?

kesäkuuta 02, 2014

Graduation Party


Tuore ylioppilas kiittää ja kuittaa! Taakse jäi lukioelämä. Seremoniassa ei tullut edes itku silmään, luultavasti koska kevään aikana on niin paljon etääntynyt koulukuvioista. Tuntui melkeinpä hassulta kokoontua taas yhteen.

LYLL:sta valmistui 177 ylioppilasta tänä vuonna. Minä ja kaverit kuulumme juhlavuosikertaan; koulu viettää 100-vuotisjuhlaansa tänä vuonna. Stipendejä jaettiin monta kymmentä - yllätyin iloisesti kolmesta, yhteensä 400€ arvoisista. Lisäksi sain kolme kirjaa, yksi oli en español, yksi på svenska. Kesälukemista siis. Pojat oli komeina puvut päällä ja tytöt oli hurjan kauniita kaikki. Lauantaina herätys oli 6:50, heti meikkaus, sitten kaveri tuli laittamaan ripset paikalleen, sitten kampaajalle, sieltä kotiin vaihtamaan vaatteet ja sitten koululle. Hektinen aamu. Onneksi juhlan jälkeen oltiin varattu parin tunnin tauko ennen vieraiden saapumista. Ehti laittaa tarjottavat rauhassa paikoilleen, imuroida vielä kerran koirankarvat ja lepuuttaa itseään hetken.

Juhlat olivat aivan ihanat! Kotiväki oli ahertanut mielettömästi, piti mm. naamioida remontissa oleva keskeneräinen entinen keittiö juhlatilaksi. Oli mukava nähdä tuttuja pitkästä aikaan. Ruoka oli hyvää, mummi, täti ja äiti hoitivat suolaisen puolen, minä tein keksit ja kakut tilattiin konditoria Pink Lemonilta.

Illemmalla me nuoret siirryimme baarin puolelle. Oli aika mielenkiintoinen ilta. Kännykkä kadotti verkkoyhteyden kokonaan kahdentoista maissa, jonka tuloksena istuin poikaystävän etupihalla pelkkä mekko päällä reilut 1,5h odottelemassa. Long story, mutta omalla tavallaan varsin unohtumaton ilta!

Ja mites ne paperit sitten? Noh, lukion päättötodistuksen keskiarvona on tasan 9,0. Tutkintotodistuksesta ei yleisarvosanaa enää anneta, mutta neljä E:tä tekee oikein tyytyväiseksi. Stipendien jakoperusteista kyseltiin paljon, mutta niitä ei koulussa erikseen kerrottu, stipendiluetteloa ei edes luettu ääneen. En halua kuulostaa leuhkalta, mutta oppilaskunnan hallituksen sihteerinä, koululehden päätoimittajana ja moneen muuhunkin osallistuneena aktiivisena opiskelijana koen, että on kyllä ansaitut 400€.

Miltä nyt tuntuu? Hyvä kysymys. Lukio loppui juuri hyvään kohtaan, nyt on semmonen tunne, että aika ottaa askel eteenpäin kohti uutta. Haikeutta on lähinnä siitä, että tietää monien tuttujen jäävän aika lailla pois elämästä. Koulun parhaimpia hetkiä ovat olleet ne, joita ei erityisemmin muista. Välkät ja ruokkikset punasilla sohvilla, ohimenevät keskustelut tuttujen kanssa... Toivon todella, että yhteydet tärkeimpiin oikeasti säilyvät!

Onnittelut kaikille kevään 2014 valmistuneille! :)